logo

Historie

Bianca var en af pionererne da glasfiberen kom til Skandinavien og er i dag et af Danmarks ældste bådeværfter, oprindeligt grundlagt af Holger Leth Christensen på Stige Ø ved Odense hvor de smukke mahogni sejlbåde "Peti" så dagens lys.

Navnet Bianca fødtes oprindeligt i 1964 da rammerne på Stige Ø var blevet for små, og virksomheden flyttede til Rudkøbing på Langeland. Her fødtes den første Bianca yacht, den efterhånden legendariske Bianca 27. Bianca familien er siden blevet forøget ganske betragteligt med forskellige bådtyper som, Bianca Queen motorsejler, Bianca 23 motorbåd. Herefter fulgte en lang række forskellige sejlbåde så som Commander 31, Sagitta 35, Bianca 28, Bianca 36 (Lille Swan), Bianca 101 Aphrodite, Bianca Riviera, Bianca 414, Bianca 111, Bianca Lido, Bianca 320, Bianca 420, Bianca 107, Bianca 520, Bianca 360 og Bianca 431.

Bianca værftet har gennem årene ført en turbulent tilværelse med forskellige ejere og efter at de sidste ejere lukkede i 1994, lykkedes det Holger Leth Christensens søn, Anders Leth Christensen, der på det tidspunkt drev bådeværftet Leths Yachtværft ligeledes i Rudkøbing og hvor Blue Dane 32, senere Blue Leth 32 byggedes, i 1997 at generhverve navnet Bianca og de dermed følgende rettigheder, således at man kan sige at ringen nu er sluttet og Bianca er kommet hjem til familien. Bianca Yacht v/Anders Leth Christensen er et reparationsværft af meget høj kvalitet og formidling af brugte både.